Yoga, italiensk matlagning, bad i vulkaniska källor i Toscana

11-18 maj 2024

Den här veckan är för dig som vill uppleva det bästa Toscana har att erbjuda. God italiensk mat, lokalproducerat vin, yoga och meditation samt välgörande bad i de termiska källorna i Rapolano Terme.

Så hjärtligt välkommen att följa med oss till Villa Giusterna mitt i det allra vackraste området i Toscana. Villan är en liten lantlig italiensk herrgård som ligger inbäddad i olivlundar och vinodlingar, på en kulle med milsvid utsikt. Maten lagas från grunden och här serveras fantastiskt god Toskansk mat, tillsammans med lokalproducerat vin. Villa Giusterna är den perfekta platsen för njutning och återhämtning.

Veckan erbjuder klasser i italiensk matlagning och vinprovning med Auro som är kock och som lagar all mat från grunden i klassisk toskansk stil.

Vi yogar och mediterar ute i den fina trädgården med utsikt över Toscanas landskap eller i den fina yogasalen. Veckan erbjuder även mycket sol och bad i herrgårdens två pooler samt i de termiska baden. Villan har en massageavdelning med bastu, så det finns möjlighet att boka en välgörande massage eller mjuka upp kroppen i bastun.

Vi kommer att göra en dagsutflykt till det termiska badet Rapolano terme, där vi får en hel dag att bada i de välgörande termiska poolerna. Vattnet i poolerna kommer direkt från vulkaniska källor i jordens inre. Vattnet här, har sedan romarnas tid, ansetts ha välgörande och läkande egenskaper.

För dig som vill se mer av Toscanas vackra landskap runt Villa Giusterna så finns det många möjligheter till vandringar i närområdet. Vi kommer att tillsammans vandra till den lilla medeltidsbyn Montebenichi som bara ligger i närheten.

Under veckan kan du även följa med på utflykt till Siena, Montereggioni samt vandring i det grönskande naturområdet utmed floden Elsa. Ta med badkläderna, så att du kan ta ett dopp i det kristallklara helt turkosa vattnet.

Behöver du en tankepaus och vill bli mera närvarande i nuet? Ge dig själv möjligheten att uppleva det tillsammans med oss. Veckan riktar sig till dig som vill ha en veckas avkoppling, är nyfiken på att yoga, meditation, italienska mat och välgörande bad i termiska källor, i det underbara Toscana.    

Under veckan erbjuder vi även olika workshops för att ge dig redskap för att hitta hållbara vägar ut ur stress och för att kunna känna bättre livskvalitet och mer närvaro i nuet. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet yoga och meditation och deltar bara i de aktiviteter som du själv önskar.  

Yoga och meditation kan hjälpa oss att få ökad kroppskännedom, bli rörligare och minska smärta och stelhet i kroppen. Men framför allt ger yogan oss en tankepaus utan stress eller krav på prestation. Yogan och meditationen hjälper oss att se klarare och att hantera livets svårigheter lite bättre.

Yogan anpassar vi till dina egna förutsättningar, är du en erfaren yogi eller nybörjare så kommer det att finnas möjligheter för dig att yoga på din nivå. 

Genom att trycka på "boka resa" kommer du till arrangörens sida, där du fyller i dina uppgifter.

När: 11-18 maj 2024

Var: Villa Giusterna, Toscana, Italien

Pris: early bird för dig som bokar innan den 11 mars 12 900 kr ordinarie pris 13 900 kr.

Vad ingår:

- Yoga, meditation och andningsteknik/pranayama varje dag utom ankomstdag och avresedagen

-1 workshop per dag om stressbefrielse och metoder för att hitta lugn och närvaro i nuet. Meditation, andningteknik/pranayama och akupressuryoga. Alla dagar utom ankomstdag, avresedag och utflyktsdag

- Utflykt till Rapolano termes SPA La vecchia querciolaia, bad i vulkaniska källor och termiska pooler (mat ingår inte)

- Kvällsvandring till Montebenichi

- Två klasser i toskansk matlagning med vår kock Auro

-Frukost, lunch och middag, utom en middag som vi äter i Montebenichi och en lunch på utflyktsdagen

- Boende i dubbelrum med eget badrum

- Tillgång till pool och poolområde med solstolar

- Tillgång till bastu

- Tillgång till tvättmaskin

Tillval för de som önskar:

-Massage bokas och betalas på plats

-Transfer till och från flygplatsen i Pisa på ankomst och avresedagen 990 kr

-Transfer från Siena tågstation på ankomst och avresedagen 490 kr

- Utflykt till Siena, Montereggioni och vandring längs floden Elsa 990 kr (mat ingår inte)

-Enkelrum med eget badrum 3800 kr

Förkunskaper: Inga

Ledare

Karin är yogalärare, meditationslärare, mindfulnessinstruktör och religionsvetare, med en bakgrund som pedagog och ledare inom stora organisationer. Karin är utbildad av Simon Krohn och Magdalena Mecweld och undervisar i olika yogaformer: hatha, flow, yin och restorative. Hon är utbildad mindfulnessinstruktör hos Mindfulness center. I grunden är hon religionsvetare och det var under utbildningen som intresset för buddhistisk meditation och yoga filosofi föddes och som så småningom ledde fram till yogan. Karin har bott i Italien, känner kulturen mycket väl och talar italienska flytande, hon kommer att dela det oupptäckta Italien med dig.

Emelie är yoga- och meditationslärare samt mindfulnessinstruktör. Hon har en bakgrund som pedagog inom förskola och vuxenutbildning. Emelie är utbildad inom vinyasa, yin, medicinsk yoga och medi yoga för barn och ungdomar. Yogan som hon håller är en blandning av vinyasa, yin och medicinsk yoga, perfekt för att varva ner och släppa omvärldens stress. ”Jag får alltid en känsla av närvaro i kropp och sinne när jag sätter mig på yogamattan. Jag slutar ögonen och låter omvärlden vara på paus ett tag.”

Anmälningsvillkor

I samband med din anmälan betalar du anmälningsavgiften 2900 kr för att boka din plats. Resterande belopp betalas innan resan.

Avbokningsregler

Vid avbokning av resa senast 90 dagar innan resans start återbetalas hela summan utom anmälningsavgiften. Ingen återbetalning 90 dagar eller färre före resans start. Om du hittar en ny deltagare som ersätter dig så återbetalas alltid hela summan, utom anmälningsavgiften.

Vid egen eller nära anhörigs sjukdom (med läkarintyg) nära avresan hänvisar vi till den egna reseförsäkringen.

Genom att trycka på "boka resa" kommer du till arrangörens sida, där du fyller i dina uppgifter.